Rondje Piano Schagen stopt

Persbericht - Schagen, 7 september 2020

 

Het bestuur van de Stichting Rondje Piano Schagen heeft besloten te stoppen met de organisatie van het Rondje Piano.

 

Twaalf edities hebben met veel succes en onder grote belangstelling van het publiek plaatsgevonden. Het bestuur heeft musici van hoog niveau kunnen aantrekken om in Schagen te spelen, er waren voldoende sponsors om bij te dragen in de kosten en goede locaties vinden was nooit een probleem. 

Maar tijden veranderen. Het is gebleken dat het steeds moeilijker wordt om pianisten en andere musici van hoog niveau bereid te vinden om pro deo in Schagen te komen spelen. Daarmee is de formule van vrijwillige deelname erg onder druk komen te staan.

Tegelijkertijd is het vinden van nieuwe sponsors, essentieel voor het organiseren van dit pianofestival, steeds moeilijker geworden. Gezien de grote financiële problemen in de culturele sector verwachten wij dat dit een probleem zal blijven.

Het bestuur bedankt alle sponsors, musici, locatiehouders en vrijwilligers voor hun bijdrage aan twaalf geslaagde Rondjes Piano Schagen. Het bedrag dat na liquidatie van de stichting overblijft, zal worden gedoneerd aan de Stichting Muziektuin Schagen.

 

Het bestuur van Rondje Piano Schagen

Rps Annulering Rps Annulering