Zondag 29-07-2012

ingevoerd op 25-7-2012

BruusQ
 
Het is mei 2010.
Marco en Ivan treffen elkaar in de kroeg, waar ze allebei twee liedjes vertolken voor iemand die afscheid neemt van de Woerdense singer/songwriter tafel. Na het optreden ontvangt Marco een sms:
‘Hee man, ik weet niet of je het weet, en misschien heb ik het helemaal fout… maar je hebt muren!’
Marco antwoordt: ‘Hee, fijn dat toch iemand het ziet. Mijn muren zijn heel dik, en heel hoog, zelfs ik kan er niet meer overheen kijken. Thanx, X Co.’
Na nog meer sms’jes heen en weer besluiten de twee om na lange tijd toch weer eens iets samen te gaan doen, en al snel spelen ze samen op twee kleine podia wat kleinere liedjes. De ‘chemie’ die er eerder was is er nog steeds, de twee versterken elkaar, en voelen elkaar feilloos aan op het podium. Er wordt besloten om op vakantie te gaan en daarna eens verder te praten.
Ondertussen heeft Marco Dimitri leren kennen en na wat gesprekken en muziek maken, o.a. bij Dimi thuis, lijkt ook hier een sterke band te ontstaan. Zou het kunnen…?
Eind juli, wanneer Marco terug is van vakantie ontvangt hij een e-mail van de stichting Nekka, een Belgische stichting ter bevordering van het Nederlandstalige lied. Ze vragen of hij mee wil doen aan Grensincidenten, een optreden in België waarvoor aanstormend songwriter talent wordt gevraagd om te spelen voor “de Kleinkunstcup” (hij is “getipt” door een anoniem persoon).
1 + 1 = 3!
Hij neemt contact op met Ivan en ze besluiten om samen naar Baarle af te reizen, en om te gaan werken aan een theaterproductie. Vrijwel direct daarna vragen ze ook Dimitri, en die komt de week erna ook op bezoek. De klik tussen Ivan en Dimitri is er meteen. De band BruusQ is geboren!
BruusQ maakt eigenwijze muziek met diverse ritmes en mooie teksten, van heel klein tot best groot.
BruusQ is:
Dimitri: Cajon, ritme & zang
Ivan: Gitaar,mondharmonica & zang
Marco: Gitaar & zang
Sinds 1 september 2011 is BruusQ uitgebreid met Luuk op (contra)bas.
klik op foto voor meer. klik op foto voor meer.
BruusQ BruusQ
BruusQ BruusQ
BruusQ BruusQ
BruusQ BruusQ
BruusQ BruusQ
BruusQ BruusQ